TORRENT

Nordlys – Persephones hjemkomst og en Uendelig Flyt av Lydseanser

Hver konsert er unik og består kun av et eneste verk, en kontinuerlig strøm hvor den antikke Cunto-kunsten flyter hen, sprudlende i retning av ambient og drone (e-ch’in), virvlende elementer fra noise og metal (e-Git), flytende i retning tarantella (Tamburello); alle disse strømningene renner sammen til en overveldende elv som pendler mellom to bredder, minimalisme på den ene siden og stadion-rock på den andre siden; psykedelisk, nærmest cinematisk musikk. Musikere og publikum blir revet med, båret hen, mister seg selv i klangen, i bildene og fantasien. Tekstene er historier, myter, eventyr eller scener fra det sicilianske liv i fortid og fremtid, fritt satt sammen med kontemporær musikk og rock.

Slik gjenoppdager „Torrent“ Persephones fortelling. Fredelig blomsterplukkende i den sicilianske idyllen ble hun bortført til en annen verden, til Hades, hvor ville demoner og forferdelig monstre utfører sine makabre handlinger– og blomstene fikk komme tilbake, med restene av Persephones forhenværende vesen: de fikk komme tilbake til verden, til det blennende sollyset, Sicilias hete – eller til den dystre stillheten i Norges fjorder, til en vår og en sommer.

Hvert øyeblikk i musikken er fyllt med bilder, assosiasjoner, en strøm som aldri stopper. Der er ren skjønnhet, bråk, harmoni, drivende rytmer .. og alt i en konstant, flytende bevegelse.

 

AUDIO

DEMO CLIPS ON SOUNDCLOUD

 

Gaspare

Gaspare Balsamo, Catania, Stemme

Skuespiller og forfatter, elev av den anerkjente Palemo dukkespillmesteren Mimmo Cuticchio, og nå selv en mester av den tradisjonelle sicilianske (fortellermåten) „Cunto“, hvis røtter kan føres tilbake til Odyseens tider. Har samarbeidet med musikere som Alfio Antico, Rita Botto, Giancarlo Parisi, Unavantaluna og Rocco De Rosa. I film og TV. Samarbeid med Tony Trupia, Alberto Negrin og Marcello Mazzarella.

http://produzionepovera.jimdo.com/biography/gaspare-balsamo/

 

Hana.Portrait

Alf Terje Hana, El-gitar og live-Elektronik

Soundscaper, lydmaker, alltid i eksperimenteringsmodus. Han kombinerer det tidlige 70 tallets inspirerende gitarsounds med moderne Elektronik. Athana har spilt med mangfoldige norske og internasjonale musikere, og har deltatt på mer en 80 plateutgivelser. I hans siste prosjekt samarbeider han med Stavanger Symfoniorkester og Stewart Copeland (ex Police).

http://www.athana.no

 

Apprendi.Portrait

Giovanni Apprendi, Palermo: Tamburello

I en alder av 13 år viet Giovanni Apprendi seg til perkusjon. Konserter med (Folkgruppen) „Conca d’Oro“ og „Palermo Art Ensemble“ førte ham til Amerika, Europa, Asia og Afrika. Med tidens løp utviklet hans perkusjonsstil seg til en syntese av klang, instrumenter, rytmekombinasjoner og improvisasjoner. Han samarbeidet blant annet med Lucio Dalla, Patti Smith og Sting.

www.giovanniapprendi.com

 

Cee.Portrait

Werner Cee, e-ch’in, Elektronik

Er kjent komponist innen radiokunst. I septemebr 2015 grunnla han „Torrent“. Instrumentet hans er en (Wölbbrettzither) i retning den kinesiske qchin, i kombinasjon med live-elektronik. E-ch’in viser et ekstremt bredt spekter av klang: den (oscillierer), endrer klangfarge, struktur, atmosfære og stemning. I denne verden av klang er forskjellen mellom lyd, orkestral dronesound, musique concrete, pop eller avant garde, irrellevant.

http://www.wernercee.de

 

VIDEO

Cunto by Gaspare Balsamo

werner cee plays the electroacoustic chin

Giovanni Appreni Tamburello Solo

Athana Symphonic Experience

TORRENT Ciclopu. Very first performance at HiddenStageIII

Torrents of Norway. Soundtrack by “TORRENT”

Tuna fishing in sicily. New soundtrack by “TORRENT”

booking and copyright infos:
wernercee@t-online.de

<<<<<